Beleszállt az NGM Magyar Péterbe, de sántítanak az állításaik

Beleszállt az NGM Magyar Péterbe, de sántítanak az állításaik

Az MBH Bank első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókja az átadása napján Miskolcon 2023. május 16-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exe szombaton bejelentette, hogy lemond minden állami társaságban betöltött pozíciójáról, és lemond a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági (fb) tagságáról. A Facebook-oldalán közzétett posztjában keményen beolvasott Rogán Antalnak és a fideszes oligarcháknak.

Aztán hétfő délután egy cikk jelent meg az Indexen arról, hogy Magyar Péter nem maga mondott föl az MBH Banknál, hanem „eltávolították”. A lap a Nagy Márton által vezetett Nemzetgazdasági Minisztériumra (NGM) hivatkozva azt írta, hogy 2024. január 18-án a minisztérium kezdeményezte Magyar Péter megbízásának visszavonását. Később a címet úgy finomították, hogy „a minisztérium kezdeményezte megbízatása visszavonását”.

Ez azonban felettébb különös állítás a történteket feldolgozó Telex szerint, mivel Magyar Péter egy tőzsdei cég felügyelőbizottsági tagja, és a tőzsdei cégekben az fb-tagokról csakis a részvényesek dönthetnek a közgyűlésen. Ez még akkor is így van, ha Magyar Péter állami delegált. Az persze lehet, hogy az NGM már jelezte az MBH-nak, hogy már nem szeretne Magyar Péterrel dolgozni, vagyis tartalmilag valami ilyet felvethetett, de hogy nem „hívta vissza”, vagy nem „mentette fel”, az biztos. Ráadásul Magyar Péter az Audit Bizottságban is benne van, így őt azonnal pótolni kell, nem lehet megvárni egy éves rendes közgyűlést (április 30. környékét), hanem haladéktalanul össze kell hívni az eseményt. Ennek azonban egyelőre nyoma sincs.