Beperli a MÁV az építészt, aki kiirtotta a bozótost a Déli pályaudvarnál

Beperli a MÁV az építészt, aki kiirtotta a bozótost a Déli pályaudvarnál

Képünk csak illusztráció! Balatonfüred felé indul hamarosan a fõváros Déli-pályaudvaráról a MÁV Start Zrt. egyik Siemens Desiro típusú, dízel-elektromotoros meghajtású motorvonata. Budapestrõl a Balatonra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sínekre omolhat a támfal a Déli pályaudvarnál, mert kiirtották az alagút előtt lévő bozótost, és gyümölcspalántákat ültettek oda. Így reális a veszélye annak, hogy a Déli közelében ráomolhat a föld egy vonatra. Az állami vasúttársaság ezért beperelte az építészt, írja a Blikk.

A bozótos azért volt ott, mert a gyökérzete megfogja a meredek talajt, megakadályozva, hogy az ráomoljon a vonatokra vagy akár csak a sínekre. Azonban egy építész az irodája számára megvásárolta a szomszédjában lévő ingatlant, és mivel nem tetszett neki annak durva növényzete, letarolta a rézsűt. Mint a lap írja, a neves építész nem gondolt rá, hogy a bozótos nem azért van ott, mert szép: az volt a feladata, hogy a gyökérzete megfogja a meredek talajt, így megakadályozza, hogy az ráomoljon a vonatra.

A MÁV már augusztusban jelezte, hogy bírósághoz fordulnak emiatt, ez most megtörtént. A vasúttársaság a lap kérdésére azt válaszolta, hogy „peres eljárásban érvényesíti a vasúti rézsű helyreállítása iránti jogos igényét”.

A vasút szerint „a birtoksértő eközben megkezdte a rézsű eredeti állapotának helyreállítását, a MÁV a tőle elvárható támogatást megadja hozzá. A vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a rézsű állapotát”.

Ugyanakkor a lap állítja, hogy kollégái a helyszínen nem láttak erre utaló jeleket: „a domboldal továbbra is egy hegyvidéki szőlőültetvényre hasonlít (…) A nyári állapotokhoz képest emberi tevékenységnek semmi nyoma.”