Betörtek a Momentum ifjúsági tagozatának standjára az EFOTT-on

Betörtek a Momentum ifjúsági tagozatának standjára az EFOTT-on

Szivárványos zászló (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap reggelre virradó éjjel az EFOTT fesztiválon erőszakkal betörtek a TizenX kiállító standjába, ahonnan aztán elloptak minden pride tematikájú merch terméket: több zászló, vászontáska és papírzászló is eltűnt – írja a Momentum ifjúsági tagozata a közösségi oldalán, Gyűlölet-bűncselekmény az EFOTT-on címmel.

Mint hozzátették, bár a tettes ismeretlen, megvannak a sejtéseik az elkövetők kilétéről. Egész héten nagyon szívesen osztogatták a pride tematikájú merch tárgyaikat, úgyhogy nem valószínű, hogy azért fosztották volna ki őket, mert nem jutott belőlük valakinek. A zászlórúdakról, úgy tűnik, erőszakkal vágták le a zászlókat, a standot pedig átforgatott állapotban találták másnap. Arra gyanakszanak, hogy egyeseknek nem tetszhetett az, hogy szombaton tartottak egy mini-pride ünneplést, mely alatt átvonultak a fesztivál civil faluján. Ezért szerintük ez egyértelműen gyűlölet-bűncselekménynek minősül. 

– Mélyen elszomorítónak és felháborítónak tartjuk, hogy a gyűlölet és homofóbia még ide, egy fesztiválra is belopakodik. A gyűlölet sehova nem tartozik, de egy fesztiválra főleg nem! – zárul a poszt.

Címkék: Momentum, Pride, EFOTT, TizenX