Blikk: kormányközeli kapcsolataival fenyegetőzött egy férfi, akit a rendőrök dobtak ki a Szigetről

Blikk: kormányközeli kapcsolataival fenyegetőzött egy férfi, akit a rendőrök dobtak ki a Szigetről

Képünk illusztráció. Fiatalok a 29. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 14-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Blikk információi szerint vasárnap hajnalban egy kormányközeli rokonsággal fenyegetőző vállalkozó feszült össze a Sziget Fesztivál biztonsági embereivel, majd a rendőrökkel is. A lap úgy tudja, a fiatal vállalkozót az intézkedés előtt pár perccel botrányos viselkedése miatt dobták ki a Szigetről a biztonsági őrök, a rendezvény területén szolgálat teljesítő rendőrök pedig ellenőrizték és biztosították a kitiltás jogszerűségét. Szemtanúk szerint azért kellett intézkedni vele szemben, mert a férfi erősen ittas volt, kötekedett, sokak szórakozását zavarta a viselkedése. A rendőri intézkedés közben feltehetően eltört a karja, legalábbis szemtanúk hallották azt a reccsenést is, amikor a rendőröknek ellenszegülő, őket korábban feljelentéssel, a zsaruk leszerelésével, sztárügyvédekkel, rokoni kapcsolataival fenyegető férfi megtagadta személyazonossága igazolását, illetve hátrafeszítette a karját, hogy ne tudják megbilincselni.

A rendőrség megerősítette a lap kérdésére az intézkedés tényét. „A Sziget Fesztivál biztosítási feladataiban részt vevő rendőreihez 2023. augusztus 13-án 0 óra 35 perckor ment oda egy férfi, aki feljelentést akart tenni a biztonsági őrök ellen, mert azok szerinte indokolatlanul távolították el a rendezvényről. A férfi korábban megszegte a rendezvény viselkedésre vonatkozó előírásait, és nem volt hajlandó távozni” – írták válaszukban. 

Az esetről a rendőrség még azt írta: „A rendőrök közölték a férfivel, hogy panaszt a biztonsági cég vezetőjénél, míg feljelentést a közeli óbudai kapitányságon tehet. A férfi ezt sérelmezte, és azt mondta, feljelenti a rendőröket is. Ilyen esetben a rendőröket írásos jelentési kötelezettség terheli, ezért szükségessé vált a férfi személyazonosságának megállapítása. A férfi többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát, ezért a rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi a jogszerű intézkedéssel szemben ellenszegült, ezért a rendőrök a felszólításokat követően testi kényszert alkalmaztak, megbilincselték, előállították és igazolás megtagadása miatt szabálysértési feljelentést tettek ellene. A férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az előállított karfájdalomra panaszkodott, ezért mentőt hívtak hozzá, akik további vizsgálat céljából kórházba vitték. Az esettel kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás az intézkedést jogszerűnek, szakszerűnek és arányosnak minősítette. A BRFK értesítette az ügyészséget is.”

A lap meg is kereste a meg nem nevezett vállalkozót, de az nem válaszolt a kérdéseikre. Mint írják, hogy az intézkedésben részt vevő járőrök attól tartanak, hogy a valós politikai kapcsolatokkal és befolyással rendelkező vállalkozó minden követ megmozgat majd, hogy ártson nekik, hiszen a férfi az intézkedés során sztárügyvédekkel, rokoni kapcsolataival is fenyegetőzött, és fotókat készített a rendőrökről.

Címkék: BRFK, Sziget