Bocsánatot kért Kocsis Máté Jakab Pétertől, de nem akárhogy

Bocsánatot kért Kocsis Máté Jakab Pétertől, de nem akárhogy

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 17-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Sajnálkozás kifejezésére” kötelezte a bíróság Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, aki a Fővárosi Törvényszék verdiktje szerint megsértette Jakab Péternek, a Jobbik korábbi elnökének „jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát”. Erről Jakab Péter – immár a Nép Pártján Mozgalom országgyűlési képviselőjeként – is posztolt a Facebook-oldalán: mint írta, a bíróság bocsánatkérésre kötelezte a frakcióvezetőt, ami elsőre nem ment neki, ezért végrehajtót küldött rá.

– Bár nem tűnt túl őszintének, de tegnap nagy nehezen csak bocsánatot kért – folytatta Jakab Péter, majd hozzátette: „Most még csak tőlem. Eljön majd az idő, amikor az országtól fog. Hisz nektek is hazudott, amikor a bandájával együtt azt ígérte, hogy megvédik a rezsicsökkentést, vagy hogy támogatják majd a kisvállalkozásokat, vagy hogy lesz itt pénz béremelésre.”

Ugyanakkor Kocsis Máté elég sajátos stílusban kért elnézést, amit a 24.hu vett észre. A közösségi oldalán ugyanis először felelevenítette az eseményeket: „Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor tavaly nyáron Jakab Péter balhézott egy földmunkagépen dolgozó emberrel, mert szerinte az a »melós« a munkavégzésével akadályozta őt egy sajtótájékoztató megtartásában. Peti úr ordítozott vele és vélt »fizikai fölényének« is igyekezett hangsúlyt adni, amikor egyfajta mérges pulyka pózban közelített a munkagép felé, majd rendőrségi feljelentéssel is fenyegetőzött.”

A frakcióvezető szerint Jakab Péter „ott kimutatta a foga fehérjét, és azt, hogy valójában mit gondol a dolgozó népről. Mindezt akkor egy posztban is leírtam. Ezt követően Peti úr a bíróságra ment, mert megbántódott, és idén nyáron már végrehajtókkal fenyegetőzött.”

Ezután a fideszes politikus rátért arra, hogy nemrég kapott egy levelet a bíróságtól, mely szerint sajnálkozását kell kifejeznie Jakab Péter felé, „hiszen ő nem is fenyegette meg a munkagépes embert”.

Végül leírta a bocsánatkérést: „Alulírott dr. Kocsis Máté, a Fővárosi Törvényszék 27.P.22.397/2021/5. számú bírósági meghagyásban foglaltakra figyelemmel, a bírósági meghagyásban megállapított jogsértés okán, amely szerint: »alperes megsértette a felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a 2021. augusztus 28. napján 9 óra 58 perckor közzétett Facebook-bejegyzésében valótlanul állította felperesről, hogy veréssel fenyegetett meg egy munkagépen dolgozó melóst«, sajnálkozásom fejezem ki.”