Borongós, esős péntekre számíthatunk

Borongós, esős péntekre számíthatunk

Gyalogos esernyővel a havas esőben (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek reggelre a köd a legtöbb helyen feloszlik, ugyanakkor túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, az esti órákban akár zivatar is előfordulhat. Nagy területen várható kiadós mennyiségű csapadék – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Főként a Dél-Alföldön nagy területen kísérik élénk, erős lökések a déli, délkeleti szelet, másutt jobbára mérsékelt marad a légáramlás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északon és nyugaton 3 és 7, másutt 7 és 12 fok között valószínű. Több helyen az esti órákban állhat be a maximum.

Az Időkép szerint melegfronti hatással kell számolni, fejfájás, migrén, álmatlanság, nappal fáradtság, tompaság jelentkezhet, lassabb lehet a reakcióidő.

Reggel a hideg, helyenként fagyos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A borult, esős időben lehangoltság, levertség, rossz közérzet alakulhat ki.

Címkék: időjárás