Budapesten, strandolása után fogták el az FBI által keresett bűnözőt

Budapesten, strandolása után fogták el az FBI által keresett bűnözőt

FBI által is keresett bűnözőt fogtak a magyar rendőrök (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amerikában szörnyű tettével vált hírhedté Stefan Alexandru B.. Az Egyesült Államokban ugyanis 2007-ben társaival úgy rabolt ki egy párt, hogy beinjekciózták őket – erről írt csütörtökön a police.hu azt követően, hogy a magyar hatóságoknak sikerült elfognia a magyar-román kettős állampolgárságú 36 éves férfit, akit az FBI keresett. 

Felidézték: A rablóbanda a nőt és élettársát megkötözte, késsel és egy pisztollyal sakkban tartották őket, majd beléjük fecskendeztek egy olyan szert, amiről azt állították, hogy halálos vírus. Az ellenanyag átadását egy nagyon magas összeg megfizetése esetén adták volna át nekik. Erre azért nem került sor, mert a sértettek számlavezető bankfiókjai korábbi hasonló esetekből tanulva az atípusos átutalások teljesítését megtagadták. Ekkor az elkövetők altatószert itattak a párossal, majd magukhoz véve az áldozatok kocsiját, elmenekültek a helyszínről. 

Emiatt az FBI kérésére nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a bűnbanda valamennyi tagja ellen zsarolás és gépjárműlopás miatt, és a szövetségi nyomozók még 10 000 dolláros pénzjutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek. A kettős állampolgárságú férfit azonban 2007 óta hiába keresték a – egészen 2022 nyaráig, amikor is a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói olyan információhoz jutottak, hogy a szökevény feltehetően Magyarországon tartózkodhat. 

A rajtaütésre 2022. augusztus 16-án került sor. A körözött férfi épp egy budapesti strandról jött ki, amikor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának fejvadászai a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságával közösen elfogták, majd a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányságára előállították. Stefan Alexandru B.-t őrizetbe vették, kiadatásáról a bíróság később dönt.                     

Címkék: Budapest, rendőrség, FBI