Budapesti politikusokat tömörítő képviselői csoportot hozott létre az ellenzék a parlamentben

Budapesti politikusokat tömörítő képviselői csoportot hozott létre az ellenzék a parlamentben

A parlament épülete (Fotó: Ivan Rohovchenko / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megalakult a Budapesti Képviselők Csoportja a parlamentben a DK, Momentum, MSZP, Párbeszéd és az LMP politikusai vesznek ebben részt – derült ki a DK közleményéből. Ez egyben azt is jelenti, a csoportnak jobbikos tagja nincs.

– Azért, hogy Budapest hatékonyabban hallassa a hangját az Országgyűlésben, a demokratikus ellenzék budapesti illetőségű képviselői egy közös budapesti képviselői csoportot hoznak létre a Parlamentben – írta a DK kedden.

Ennek a csoportnak Gy. Németh Erzsébet (DK), Arató Gergely (DK), Gréczy Zsolt (DK), Kálmán Olga (DK), Dr. Dávid Ferenc (DK), Kordás László (DK), Dr. Komáromi Zoltán (DK), Dr. Oláh Lajos (DK), Varju László (DK), Barkóczi Balázs (DK), Tompos Márton (Momentum), Szabó Szabolcs (Momentum), Tóth Endre (Momentum), Hajnal Miklós (Momentum), Orosz Anna (Momentum), Szabó Rebeka (Párbeszéd), Tordai Bence (Párbeszéd), Szabó Tímea (Párbeszéd), Jámbor András (Párbeszéd), Bakos Bernadett (LMP), Csárdi Antal (LMP), Hiszékeny Dezső (MSZP), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Hiller István (MSZP), Vajda Zoltán (MSZP), és Molnár Zsolt (MSZP) lesznek a tagjai, míg a csoport vezetője Gy. Németh Erzsébet (DK) lesz. A csoport elnöki tisztségét félévente rotációs alapon töltik be.

– Nem fogjuk hagyni, hogy a kormány a jövőben is úgy kezelje Budapestet, mintha nem is az ország része lenne, és amelyet minden gátlás nélkül lehet kizsigerelni különböző kormányzati megszorításokkal. A főváros mától hangsúlyosabban is ott lesz az Országgyűlésben, és meg fogja védeni magát a Budapest-ellenes kormányzattól! – zárták közleményüket.

Címkék: LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd, DK