Csaknem minden kórházban dolgozó már oltott

Csaknem minden kórházban dolgozó már oltott

Oltanak a Novavax vakcinával (Fotó: Novavax.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napirenden van az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltása. Az egészségügyi dolgozók oltottsága 95 százalék fölött van, az orvosoké még magasabb. Nagyon sok olyan egészségügyi intézmény van, ahol csak az nincs beoltva, aki egészségügyi mentességgel rendelkezik a kötelező oltást illetően, néhány ilyen van – írja az atv.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) információjára hivatkozva.

A KTK tájékoztatójából az is kiderül, hogy „a jogszabálynak megfelelően minden minisztériumban elvárt az oltás felvétele. Erről a dolgozókat tegnapig értesítették a minisztériumok”.​

A Koronavírus Sajtóközponttól kapott információk szerint az eddigi döntések továbbra is érvényben maradnak, azaz „a kórházakban újra emelt kapacitásokkal dolgoznak és kötelező a maszk viselése az egészségügyi intézmények mellett a tömegközlekedésben, és a kormányablakokban is”.

A harmadik oltás kötelező felvételét egyelőre nem tervezi a kormány, de később születhet ilyen döntés. Ezzel együtt erősen ajánlott az oltás mindenki számára.

Nagyon sok olyan egészségügyi intézmény van, ahol csak az nincs beoltva, aki egészségügyi mentességgel rendelkezik a kötelező oltást illetően, néhány ilyen van.