Csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára

Csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára

Az OMV - Österreichische Mineralölverwaltung Aktiengesellschaft egy ausztriai központú olaj- és gázipari konszern egyik üzemanyagtöltő állomása a főváros XIII. kerületében a Váci út 95. szám alatt. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Február 1-én szerdán bruttó 10 forinttal csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára – írja a Holtankoljak.hu. A benzin esetében nincs változás a beszerzési árat tekintve. Az, hogy csökken a kutak számára a beszerzési ár, hatással lehet majd a kutakon megjelenő árakra is, bár az elmúlt hetekben a nagykereskedelmi árváltozásokat – jellemzően emeléseket – a benzinkutak nem érvényesítették az áraikban. 

Hétfő reggel a 95-ös benzin átlagára 627,2 forint volt literenként, a gázolajé 690,7 forint. Mindkét üzemanyagfajta esetében ugyanakkor jelentős eltérések lehetnek az árakban, függően attól, hogy valaki melyik kúton tankol. Jellemzően az autópályák mentén a legdrágább a tankolás.