Csőtörés buktatta le a drogtermesztéssel gyanúsított férfit a XIII. kerületben

Csőtörés buktatta le a drogtermesztéssel gyanúsított férfit a XIII. kerületben

Csőtörés buktatta le a drogtermesztőt (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kár megelőzés érdekében nyitottak fel egy társasházi lakást, ahol meglepő dolgokat találtak. Ezután hívták a rendőröket. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben – számolt be róla a police.hu. Az érintett társasházi bérelt lakásában sátrakat, hőtükröt, leszüretelt és összetört kábítószergyanús növényi szárakat, műtrágyát, tápszereket és növénytermesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

A lakást magába foglaló épületben 2022. augusztus 25-én délután fél 2 körül csőtörés volt. A kár megelőzése érdekében felnyitották a férfi által bérelt ingatlant, ám ott egy valóságos üvegházra bukkantak, ezért bejelentést tettek a rendőrségre. A kerületi rendőrök a lakás több helyiségében is találtak hőtükör fóliával ellátott sátrakat, szárítás céljából fellógatott kábítószergyanús növényi szárakat, a padlótól a mennyezetig érő fémszerkezeteket, locsolókat és speciális világító berendezéseket, illetve kábítószergyanús fehér port.

Az egyik bérlőt, B. Kornélt hazaérkezésekor, még aznap 16 óra 45 perckor fogták el a rendőrök, majd előállították a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra. A szintén a bérleményben lakó feltételezett társával szemben elfogatóparancsot adtak ki, őt jelenleg is keresik.

A 33 éves férfit a nyomozók kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ám érdemi vallomást nem tett; őrizetbe vették. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.​​ A gyanúsított feltételezett bűntársa ellen körözést adtak ki, ami itt tekinthető meg.