Csütörtökön és pénteken kell beiratkozni az általános iskolákba

Csütörtökön és pénteken kell beiratkozni az általános iskolákba

(Fotó: Thought Catalog/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az általános iskolát szeptemberben kezdő, leendő elsőosztályosokat csütörtökön és pénteken kell beíratni a kiválasztott intézményekbe – közölte a Klebelsberg Központ kedden az MTI-vel.

A Klebelsberg Központ idén is javasolja a szülőknek az online jelentkezést. Az április 20-21-én esedékes általános iskolai beiratkozás minden leendő elsőst érint. A Klebelsberg Központ az online beiratkozáshoz már április 5-én megnyitotta a Kréta-rendszer e-ügyintézési főoldalán a jelentkezési felületet, ahol rögzíteni lehet a személyes adatokat – írták.

Mint olvasható, jelentkezni emellett az Ügyfélkapun keresztül is lehet, a köznevelési feladatok között megtalálható a felület. Ez jelentősen meggyorsíthatja a személyes beiratkozás folyamatát. A Klebelsberg Központ tájékoztatása szerint az elektronikus beiratkozás használatával személyesen csak az eredeti okiratokat kell bemutatni csütörtökön vagy pénteken a kiválasztott iskolában, az adatok megadásával és rögzítésével járó időt a szülő megtakarítja.

A saját körzetébe tartozó gyermeket minden iskola köteles felvenni, de ha a körzetes gyerekeken felül marad még férőhely, azt a körzeten kívüli diákokkal is feltölthetik az intézmények. A kötelező felvételt biztosító köznevelési intézmények listája és a körzethatárok elérhetők az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/) – olvasható a közleményben.