Csütörtökön vesznek végső búcsút Baumann Pétertől – rendőrök tömegei indultak a temetésre

Csütörtökön vesznek végső búcsút Baumann Pétertől – rendőrök tömegei indultak a temetésre

Budapest, 2023. január 13.
Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
MTI/Máthé Zoltán

Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elindultak végső búcsút venni a meggyilkolt Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagytól – derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-posztjából. Mint írták, a csütörtöki, mátészalkai temetésen minden fővárosi rendőr részt vesz, már akinek szolgálati feladata ez engedi. Az indulásról rövid videót is közzétettek a Facebookon.

Baumann Pétert január 12-én gyilkolták meg szolgálatban. Társaival egy XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz érkezett ki, ahol a bejelentés szerint egy férfi kalapáccsal törte be a szomszédja ajtaját. A láthatóan nem teljesen beszámítható állapotban lévő férfi a rendőrökre is rátámadt, és mindhármukat megszúrta egy tizenhét centiméter pengehosszúságú késsel. Egyikük a combján, másikuk a a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg Baumann Péter, akit szívtájékon ért a szúrás, életét vesztette.