Czutor Zoltán: Nehéz nem arra gondolni, hogy koncepciózusan léptek fel Herczeg Zoltán ellen

Czutor Zoltán: Nehéz nem arra gondolni, hogy koncepciózusan léptek fel Herczeg Zoltán ellen

Czutor Zoltán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Herczeg Zoltán nem díler, ebben 100 százalékig biztos vagyok. Azt, hogy hébe-hóba fogyasztott-e kábítószert, nem tudom, de nem kereskedett vele – mondta Kompország című műsorunkban Czutor Zoltán. A zenész divattervező barátja ügye kapcsán kifejtette: „Van egy énekesnő, akinek a nevét a lapok nem írták le, ő hasonló ügybe keveredett. Információm szerint nála kétszer annyi drogot találtak, mint Zolinál, és még csak előzetesbe sem került. Ezek után nehéz nem arra gondolni, hogy koncepciózusan léptek fel ellene.”

Czutor Zoltán a különböző szórakoztató műsorokban vállalt szerepléséről azt mondta: akkoriban, amikor a Nyerő Párosba felkérték, nagyon nehéz helyzetben volt a családja, tombolt a covid, több mint 40 fellépését lemondták, nem voltak bevételei, így ajándéknak vette azt. Hozzátette: ma is elvállalna egy ilyen szereplést, mert ők önmagukat adták, és így jól jöttek ki belőle, de már háromszor annyi pénzért mondana igent. Beszélt arról is, hogyan tiltották ki a dalait 2017-ben a köztévéből és a közrádióból, valamint arról, hogyan szóltak rá a szerkesztőre, amikor mégis adásba akarta tenni. „Az előző közel harminc évben bármilyen kritikát megfogalmazhattam a hatalommal szemben, mégis szólhattak a dalaim. Felmerült bennem, ha ez a hatalom szándékosan gáncsol a megélhetésben, akkor talán nekem nem is kell adót fizetnem” – mondta. Szerető Szabolcs műsorvezető kérdésére válaszolva kijelentette azt is: még Gyurcsány alatt is jobb volt, pedig szerinte Gyurcsány és Orbán együtt maga a NER. Úgy látja: ő mindig is kritikus volt, csak régen nem volt ekkora visszahangja annak, ha mondott valamit a hatalomról. Ma azért szól sokkal nagyobbat az óvatos kritika is, mert azonnali és kemény büntetés jár érte.

Czutor szerint ahhoz, hogy Magyarországon politikai kapcsolatok és hátszél nélkül meg tudjon élni, nagyon sok lábon kell állni, hogy egyáltalán fenn tudja tartani az életszínvonalat, és a helyzet az utóbbi hónapokban sokat romlott. Közfelháborodást kiváltó szilveszteri posztja kapcsán, amikor azt írta „Hajrá durrogás!”, kijelentette: nem bánta meg, amit mondott, sőt, ha tudta volna, hogy emiatt fenyegetni fogják a szeretteit, még durvábban fogalmazott volna. Hozzátette: aki nem érti az iróniát, azzal neki nincs dolga. Czutor szerint a kisállatos posztoknál tör ki mindig a legbrutálisabb virtuális lincselés, mert az emberek ott ki merik adni a frusztrációikat. Azt nem merik leírni, hogy takarodj Orbán, mert félnek a büntetéstől, egy vadász kibelezéséről viszont bátran értekeznek a legapróbb részletekig.

Beszélt arról is, hogy:
• Ha felkérték volna, elvállalta volna a Petőfi Zenei Tanácsban való tagságot?
• Mit gondol Müller Péter Sziámiról, aki igent mondott a felkérésre?
• Kikkel nem hajlandó leülni egy asztalhoz?
• Miért tesz gyakran provokatív kijelentéseket?
• Mi az Orbán-kormánnyal szembeni elutasítása alapja?
• Mi a véleménye Ferenc pápáról?

A teljes adást itt nézheti meg: