December 3-ig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire

December 3-ig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire

Nyolcadik osztályos diákok beszélgetnek osztályfõnöki órán a jelenléti oktatás elsõ napján a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola osztálytermében Nyíregyházán 2021. május 10-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A középiskolák az elmúlt hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, részletezve, milyen osztályokat indítanak a 2022/23-as tanévben, illetve milyen felvételi eljárásban veszik fel a jelentkezőket. Az intézmények közel fele, 543 középiskola írta elő a központi írásbeli felvételi vizsgát. 

Az Oktatási Hivatal (OH) most honlapján közzétette ezeknek a központi írásbeli vizsgákat előíró középiskoláknak a listáját, kiemelve, hogy jelentkezni december 3-ig lehet, ezekbe az intézményekbe közvetlenül küldött felvételi kérelemmel. Az OH honlapján megtalálható az elektronikus keresőfelület is, amelyen a középfokú intézmények felvételi tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek olvashatók.