Délutánra eltűnnek a felhők

Délutánra eltűnnek a felhők

Fátyolfelhő (Fotó: Jiří Rotrekl/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Általában gyengén felhős időre számíthatunk; fokozatosan javulnak a látási viszonyok, csökken a rétegfelhőzettel borított terület nagysága, délutánra várhatóan mindenütt fel is oszlik – írja szerdai előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint megjegyzik: legfeljebb csak szitálás fordulhat elő a ködös tájakon, mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 13 és 18 fok között valószínű, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint szerdán nem várható front, de a hajnali időszakban képződő pára és köd helyenként napközben is tartósan megmarad, amelynek következtében fokozódnak az ízületesek panaszai, a kopásos jellegű panaszok erősödése lesz legfőképp jellemző. A nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, a megfelelő higiénia betartása ebben az időszakban nélkülözhetetlen. A borongós tájakon fáradtság, feszültség és levertség jelentkezhet.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, szerdán szinte országos szinten ködösen indulhat a nap, ami korlátozott látási viszonyokat eredményezhet. Néhol ködszitálás miatt számíthatunk vizes, csúszós utakra. Napközben több helyen napos idő ígérkezik, így sokfelé szükség lehet napszemüvegre vezetés közben. A légmozgás nem lesz jelentős, gyenge, mérsékelt marad, ugyanakkor északon néhol délutánig megmaradhat a köd.

Címkék: időjárás