Délutánra újabb felhők és hidegfront érkezik fölénk

Délutánra újabb felhők és hidegfront érkezik fölénk

Eső. Képünk csak illusztráció (Fotó: Unsplash/Inge Maria)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éjszakai felhő-, illetve csapadékrendszer miközben gyengül, szétesik, egyre inkább a északi, északkeleti tájakra szorul vissza, és átmenetileg – az északi tájak kivételével – kisüt a nap – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat délután nagyobb számban a Dunától keletre alakulhat ki záporeső, (akár heves) zivatar. A nap második felében északnyugat felől hidegfront vastagabb felhőzete húzódik fölénk, és késő délutántól megnövekszik a csapadékhajlam is.

A nyugati, délnyugati, majd estétől az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, néhol akár viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 26 fok között alakul, délkelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.

Az Időkép szerint szombaton egy hullámzó front miatt kettős fronthatás lesz jellemző, a hidegfront előtt délkeleten még 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Az érzékenyek körében álmatlanság, kimerültség és rosszullét előfordulhat. Fejfájás, migrén jelentkezhet, a szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenység, nyugtalanság fordulhat elő.

Címkék: időjárás