Deutsch Tamás lesz a Fidesz EP-listavezetője

Deutsch Tamás lesz a Fidesz EP-listavezetője

Az Európai Bizottság elnökének megválasztott Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikusnak gratulál Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz elnöksége Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének – jelentette be Kocsis Máté, a kormánypárt frakcióvezetője a képviselőcsoportok balatonalmádi, kétnapos ülésén született döntést. Deutsch Tamás a párt egyik alapítója, 2009 óta a Fidesz EP-képviselője.

Azért kellett a június 9-i EP-választásra új listavezetőt válasszanak a kormánypártok, mert az erre a pozícióra szánt Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter február 10-én bejelentette visszavonulását a közélettől a kegyelmi botrányban való érintettsége miatt. 

„A Fidesz Deutsch Tamást jelöli a »keresztény, konzervatív, polgári« jobboldal európai parlamenti listavezetőjének. Ez a hagyományos jobboldali értékeket valló szavazóknak rossz hír és valóban a vég kezdete. Ugyanakkor jó hír is, mert a jövő valóban elkezdődik. Gyorsabban, mint bárki gondolhatta volna” – így reagált Magyar Péter a bejelentésre.