Diákok tüntetnek péntek reggel az Astoriánál

Diákok tüntetnek péntek reggel az Astoriánál

Képünk csak illusztráció! A diáktüntetés résztvevői Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Ficsor Benedek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezen héten országos sztrájkban vesznek részt a tanáraink, kockáztatva ezzel az egzisztenciájukat. Mutassuk meg kiállásunkkal, hogy mellettük állunk! – írják az esemény meghívójában a szervezők.

– A pedagógusok lassan egy éve vívnak szüntelenül csatát a kormányzattal, heti rendszerességű sztrájkokkal és polgári engedetlenséggel. A heves tiltakozás ellenére egy éve nem történik változás az oktatás ügyében – teszik hozzá. Ezért pénteken reggel 7:30-tól 8:00-ig tüntetést tartanak az Astoria sarkán az oktatásért és a tanáraikért. 

A tüntetéssel az a céljuk, hogy Budapest, és az egész ország tudomást szerezzen róla, hogy még mindig kitartanak, még mindig elegük van, és még mindig változásokat követelnek. 

– Szeretnénk éreztetni a városunkkal, hogy amit most a tanáraink és a diákság szenved el, az az egész társadalom életére is kihatással van! Gyertek el minél többen, és mutassuk meg, hogy nem nyugszunk amíg nincs érdembeli változás az oktatásban! – szólítanak fel a szervezők.

A demonstrációt az Eötvös József Gimnázium diákjai szervezik, az alábbi intézmények diákjai csatlakoznak hozzájuk:

• ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium
• Veres Pálné Gimnázium
• Berzsenyi Dániel Gimnázium
• Toldy Ferenc Gimnázium
• ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium
• Vörösmarty Mihály Gimnázium
• Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola.