DK: Mennyi pénzt keres a Fidesz és Orbán Viktor az orosz gázon?

DK: Mennyi pénzt keres a Fidesz és Orbán Viktor az orosz gázon?

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció politikusa (Forrás: Molnár Csaba/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, mennyi pénzt kap Orbán Viktor Vlagyimir Putyintól azért, hogy a magyar állam fizeti majdnem a legtöbbet az orosz gázért Európában – szögezte le szerdai videójában Molnár Csaba. A politikus a G7 gazdasági portál cikkére hivatkozott, amely alapján Magyarország kirívóan drágán veszi az orosz gázt, a magyar kormány a második legmagasabb árat fizeti érte az egész EU-ban. Mint írták, háromszor annyiért vesszük az orosz gázt, mint a románok, és negyedével drágábban, mint az EU-átlag.

Molnár Csaba arra hívta fel a figyelmet, hogy mindeközben a Fidesz az Oroszországgal ápolt jó gazdasági kapcsolatokról és a rezsicsökkentés megvédéséről beszél.

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, „mennyi a júdáspénz, amiért cserébe Orbán törvénytelen kormánya háromszor annyiért veteti meg a magyarokkal az orosz gázt, mint amennyiért a románok veszik?” – emelte ki az ellenzéki politikus, azt is kérdezve: „Hogyan lehetséges, hogy minden európai ország, amely rosszabb kapcsolatokat ápol Oroszországgal, mint Orbán törvénytelen kormánya, olcsóbban kapja tőlük a gázt?”.