Dobrev Klára: Ellopták tőlünk a nemzeti gondolatot

Dobrev Klára: Ellopták tőlünk a nemzeti gondolatot

Dobrev Klára a DK március 15-i rendezvényén (Forrás: Demokratikus Koalíció/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szemünk láttára fosztják ki az országot és mégis újra és újra képesek minket egymás ellen fordítani. És néha úgy érzem, hogy kicsit mintha el is fogadtuk volna, hogy úgysem lehet semmiben összefogni. Szeretném bebizonyítani, hogy ez nincs így – erről beszélt a Demokratikus Koalíció március 15-i rendezvényén Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, egyben a párt által életre hívott árnyékkormány árnyék-miniszterelnöke az Egyetem téren azt mondta, hogy „ellopták a jelenünket, a múltunkat, a jövőnket”. De legelőször egy ennél sokkal értékesebbet és fontosabbat, egy gondolatot, a nemzeti gondolatot. Márpedig mi együtt vagyunk magyarok, bal- és jobboldaliak, fiatalok és idősek, budapestiek és vidékiek – ezt pedig nem vehetik el tőlünk. Éppen ezért a nemzeti gondolat visszavételét nevezte a legfontosabbnak.

Mint mondta, ha nem vesszük a nemzeti gondolatot, csatát fogunk veszíteni, márpedig az európai Magyarország már két komoly csatát elveszített Orbán rendszerével szemben. Most kezdődik a harmadik csata, amit, ha elbukunk, generációk számára válik lehetetlenné az európai Magyarország gondolata.

Gyurcsány Ferenc előzőleg a színpadról azt tanácsolta hallgatóságának, hogy merjenek megküzdeni a szabadságukért, „különben jogfosztottak lesztek és a nemzet szégyenévé váltok”. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a DK lesz az otthona a Fidesszel szemben állóknak. – A DK józan, hazafias európai politikát folytat, alapelvei egyszerűek: az ember szabad és erre a szabadságra vigyázni kell. Továbbá az erős nem élhet vissza hatalmával, a gyengét pedig segíteni kell, mert ő is ember – fogalmazott. Leszögezte azt is, hogy „a zsarnokkal küzdeni kell és nem tárgyalni”.