„A DK nélkül nulla esély van a kormányváltásra”

„A DK nélkül nulla esély van a kormányváltásra”

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A demokratikus közélet fontos része a verseny – erről is beszélt az atv.hu-nak adott interjújában Dobrev Klára annak kapcsán, hogy a Momentum is egy női politikust, láthatóan Donáth Annát kezdte el építeni. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője úgy fogalmazott, örül, „ha az árnyékkormány minden szereplőt jobb teljesítményre sarkall” az ő oldalukon. Ő maga büszke a saját teljesítményükre és azokra a politikusokra, akik az elmúlt időszakban más pártokból csatlakoztak hozzájuk. Később azt is jelezte, szeretettel várja továbbra is azokat, akik tenni akarnak a hazáért.

Dobrev Klára három dolgot is felhozott, amelyet a Demokratikus Koalíció szerinte tud, szemben a többi parlamenti párttal. Elsőként az erős és markáns baloldali politikát említette, amit a „leghatározottabban és legöntudatosabban a DK képvisel”. A másodikként a csapatjátékot, hiszen erős politikai közösség kell a „főszereplők” mögé, ezzel pedig az „ellenzék részéről egyedül a DK rendelkezik”. A harmadik pont pedig, hogy „Orbán ellenzékének kell, hogy legyen egy politikai közepe, és erre ma egyedül a DK alkalmas”.

A jászberényi választásból – ahol a Demokratikus Koalíciót látványosan kihagyta a kampányból a végül kétharmados többséget szerző Budai Lóránt – Dobrev Klára nem vonna le az országos választásra vonatkozó következtetést. – Minden ellenzéki vezető tisztában van azzal, hogy a DK, a legnagyobb ellenzéki párt nélkül nulla esély van a kormányváltásra – fogalmazott.

Európai parlamenti képviselőként szóba kerültek az uniós pénzek is, a politikus szavai szerint egy hónap alatt haza tudná hozni a forrásokat. Hiszen lehet tudni, hogy mit kell tenni, a pártja pedig már be is nyújtotta a szükséges javaslatokat az Országgyűlésnek.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.