Egészen 2026-ig meghatároznák, mennyi pénzt kapjanak az egyetemi alapítványok

Egészen 2026-ig meghatároznák, mennyi pénzt kapjanak az egyetemi alapítványok

A Debreceni Egyetem (Fotó:
MTVA/Oláh Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egészen 2026-ig meghatároznák a kormánypártok, hogy az egyetemeket fenntartó alapítványok mennyi pénzt kapjanak az államtól - derült ki abból a törvényjavaslatból, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyújtott be a parlamentnek.

A hvg.hu cikke szerint a legtöbb pénzt a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kapja, jövőre 54, utána három éven át 50, majd 2026-ban 51 milliárd forintot. A második a listán a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány, 44 és 49 milliárd forint közötti éves összegekkel, a harmadik pedig a pécsi Universitas QuinQueecclesiensis Alapítvány, 42-43 milliárd forintokkal. A törvényt feles többséggel lehet elfogadni, így azon a későbbiekben is lehet változtatni. 

Címkék: egyetem, alapítvány

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Engem már nem lehet betiltani – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bródy Jánossal, Orosz Annával, Tóth Gabival, Kemenesi Gáborral és Szakonyi Károllyal. Uradalom állami pénzből a Nyírségben. A Burkáéktól visszakövetelt pénz nyomában. Keresse a friss Magyar Hangot,  Bűvös Szakács-melléklettel!

Hirdetés

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast: Mék Hungary grét agén