Egy héttel elhalaszthatják az előválasztás második fordulóját

Egy héttel elhalaszthatják az előválasztás második fordulóját

Előválasztási sátor a Bikás parkban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki pártok mérlegelik, hogy az előválasztás második fordulója ne az eredeti tervek szerint, október 4-én (vagyis jövő hétfőn), hanem egy héttel később, október 11-én kezdődjön, értesült a Népszava.

Az első forduló ma (kedd) este ér véget, és a tervek szerint szerdán lesz meg az eredmény. Hétfőn 34 421 szavazó a sátraknál adta le voksát, míg 23 124-en interneten keresztül szavaztak. Összesen tehát a nap folyamán 57 545 fő adta le voksát az utolsó előtti napon, mindösszesen pedig már több mint 570 ezren szavaztak.

Az első forduló egyébként azért hosszabbodott meg két nappal az előzetes tervekhez képest, mert a szavazás elején az informatikai rendszer összeomlott. A szervezők szerint külső támadás érte a rendszert.

Így azonban félő, hogy a jövő hétfőig rendelkezésre álló idő már nem elegendő ahhoz, hogy kinyomtassák az új szavazólapokat, amelyeken az első fordulóban legtöbb szavazatot kapott három miniszterelnök-jelölt neve szerepel majd (hacsak valamelyikük nem szerzett az első fordulóban abszolút többséget).

A logisztikai problémák miatt gondolkodnak a második forduló egy héttel történő elhalasztásáról. Az ellenzék ígérete szerint október 23-ra ki fog derülni, hogy ki lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. 

 

 

Címkék: előválasztás