Egy hónap alatt csaknem 150 millió forintot költött a Megafon főleg Magyar Péter lejáratására

Egy hónap alatt csaknem 150 millió forintot költött a Megafon főleg Magyar Péter lejáratására

Szijjártó Péter a kormánypropagandát népszerűsítő Megafon csapatával (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatalmas kommunikációs hadművelettel próbálják visszaszerezni a közbeszéd feletti kontrollt a Fidesz a februári kegyelmi botrány, a lemondások és a Magyar Péter-jelenség óta. A propaganda gyakorlatilag egyetlen, pénzügyileg átlátható szelete a facebookos hirdetések világa, amelyről a Meta rendszeresen közzétesz adatokat. Ebből kiderül, hogy rég nem látott mennyiségű pénzt égetnek el mostanában hirdetésekre a kormány üzeneteit sulykoló közösségi médiás csatornák – írja a Telex.

A legfontosabb ilyen csatorna a Megafon, amelynek számlája – március 10. és április 8. között – a Meta Ad Library adatai szerint 143 645 512 forint volt. Ez összesen 206 szponzorált posztot jelentett alig 30 nap alatt. Ennél intenzívebb és drágább kampányt csak a 2022-es választás előtti időszakban láthattunk. A portál kutatásai szerint a posztok legnagyobb része Magyar Pétert gyalázza, kisebb részben az ellenzék többi pártját és Brüsszelt támadja. A megafonos Bohár Dániel posztjainak népszerűsítésére közel 35 millió forint ment el. A portál külön kiemeli Bohár személyét, mert a napokban Márki-Zay Péterrel készített telefoninterjút, de az általa összevágott változatból finoman szólva is sok minden kimaradt, ami valójában elhangzott. Márki-Zay mondatait ITT, a Bohár-anyagot pedig ITT lehet megtekinteni. 

A 143 millió forintnyi hirdetésből a legtöbbet az alábbi öt csatorna kapta a Megafonon belül:

• Bohár Dániel (34  763  765 Ft, 45 hirdetés)
• Trombitás Kristóf (19  640  294 Ft, 27 hirdetés)
• Deák Dániel (18  571  573 Ft, 30 hirdetés)
• Szarvas Szilveszter (18  410  452 Ft, 32 hirdetés)
• Apáti Bence (17 735  277 Ft, 23 hirdetés).