Egy rasszista bűnözőt idézett Orbán az évértékelőjében – Videóval

Egy rasszista bűnözőt idézett Orbán az évértékelőjében – Videóval

Forrás: Balogh Gábor Facebook oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Balogh Gábor újságíró szúrta ki, hogy honnan is származik a liberálisokra vonatkoztatott „diplomás kommunista” kifejezés, mely a legnagyobb tetszést aratta a miniszterelnök évértékelőjének közönsége körében.

Balogh Gábor szerint ugyanis a Orbán Viktor lopta az idézetet, mégpedig a Hunter S. Thompsontól, a gonzó újságírás megteremtőjétől, akinek a regénye alapján készült a 2011-es Rumnapló című film, Johnny Depp-pel a főszerepben.

A film egyik karaktere, a hétpróbás gazember Mr. Zimburger mondja az alkotás egy pontján, hogy „a liberális az egy diplomás komcsi”. Még „szerencse”, hogy nem mondta végig a miniszterelnök, a filmben ugyanis itt nem ér véget az idézet. A teljes szöveg tudniillik az, hogy „There's no such thing as a liberal. A liberal is a commie with a college education thinking negro thoughts.”, azaz „Nincs olyan, hogy liberális. A liberális az egy diplomás komcsi, aki nigger gondolatokat gondol.”

A vicceskedőnek szánt szöveg vélhetőleg Orbán Viktor egykori szövegírójától, a Corvinus Egyetem rektorától, Lánczi Andrástól származhat, aki már két éve idézte azt egy blogbejegyzésében (a rasszista rész elegáns kihagyásával).

Itt nézheti meg a filmrészletet, amelyben elhangzik az idézet:

https://www.facebook.com/baloghgabor.ujsagiro/photos/a.290854104583029/1096377174030714/