Egyeztető fórumra hívja az iskolaigazgatókat a köznevelési államtitkárság

Egyeztető fórumra hívja az iskolaigazgatókat a köznevelési államtitkárság

A diáktüntetés résztvevői a Bazilikánál (Fotó: Magyar Hang/Ficsor Benedek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szakmai egyeztető fórumot tart a jövő héten a köznevelési államtitkárság, ahova több iskolaigazgatót, és az oktatás más képviselőit is meghívta – tudta meg a Hvg.hu több forrásból. A Blikk erről korábban úgy írt, hogy berendelték a legrenitensebb iskolák igazgatóit a Belügyminisztériumba, „így próbálva gátat vetni az elszabaduló tiltakozási hullámnak az oktatásért is felelős belügyi tárca”. 

A lap meg is nevezte ezeket az intézményeket, információk szerint az Eötvös József Gimnázium, a Vörösmarty-, a Karinthy-, a Kölcsey-, valamint a Madách-gimnázium igazgatója kapott meghívót a belügyminisztertől.

444 elérte az egyik érintett iskola vezetőjét, aki megerősítette, hogy valóban lesz a jövő héten egy egyeztető fórum intézményvezetők részvételével, de ezt a köznevelési államtitkárság szervezi, és ezt igazgatóként örömmel fogadták, hiszen hónapok óta az volt az egyik kérésük, hogy a kormány hallgassa meg az iskolák problémáit, erre pedig most sor kerülhet.

Sőt, időközben a Belügyminisztérium sajtóosztálya is reagált az Rtl.hu megkeresésére, és azt írták, hogy a belügyminiszter nem rendelt magához egyetlen igazgatót sem, az ezt híresztelő sajtóértesülések minden alapot nélkülöznek. A levél további részében kifejtik, hogy a Belügyminisztérium és annak vezetője mindig is nyitott volt a közoktatással kapcsolatos vélemények, álláspontok megismerésére, példaként felhozzák, hogy korábban kétszer is kérdőívet küldött a pedagógusoknak a köznevelési államtitkárság.