Eldőlt, ki fogja vezetni az MSZP EP-listáját

Eldőlt, ki fogja vezetni az MSZP EP-listáját

Tüttő Kata az MSZP EP-listájának vezetője (Képernyőfelvétel: MSZP / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tüttő Kata jelenlegi főpolgármester-helyettes vezeti az MSZP EP-listáját a 2024-es választáson – jelentette be a párt online sajtótájékoztatóján azt követően, hogy választmányuk döntött a kérdésben szombaton. A lista első öt helyén az alábbi politikusok szerepelnek:

1. Tüttő Kata
2. Gurmai Zita ( a párt nőtagozatának elnöke)
3. Harangozó Gábor (volt EP-képviselőjük)
4. Andor László (volt uniós biztos)
5. Bazin Levente (miskolci önkormányzati képviselő)

Tüttő Kata arról beszélt, öt fontos feladatot lát maga előtt, a legelső, hogy haza kell hozni az uniós forrásokat, mert „ez Magyarország érdeke, a helyi közösségeink érdeke”. A második legfontosabb, hogy barátokat kell szerezni Magyarország számára. – Az MSZP volt az, aki bevitte Magyarországot az Európai Unióba, és az a feladatunk, hogy bent is tartsuk ezt a házasságot – mondta. A harmadik feladat az európai szociáldemokraták megerősítése, mert a szociáldemokrata út alapkövei „a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás”. Ugyancsak kell gondolkozni Európa jövőjéről. – Amikor mi azt mondjuk, hogy erősebb Európát akarunk, akkor nem több Brüsszelre gondolunk, hanem erősebb önkormányzatokra – szögezte le. Végül ötödik feladatként a „nőügyeket” említette, mert „a nőknek olyan vezetőkre van szüksége, akik értik a mindennapos valóságainkat, félelmeinket, álmainkat és a küzdelmeinket”, és ezek meg is jelennek a döntéseikben legyen szó biztonságról, családról, fizetésről vagy a nők vállát nyomó gondoskodási teher igazságosabb elosztásáról. 

Címkék: MSZP, Tüttő Kata