Elhunyt Tonhauser László rendőr ezredes

Elhunyt Tonhauser László rendőr ezredes

Tonhauser László Nem kérek bocsánatot című könyvének borítója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolcvan éves korában meghalt Tonhauser László, akit rendőr ezredesként egy ország ismert a Kékfény bűnügyi magazinból. A nyolcvanas években Tonhauser új színt hozott a rendőrség kommunikációjába, miközben a Kékfény állandó rendőri szakértőjeként rendszeresen tűnt fel milliók képernyőjén. Még sötét szemüvege is legendássá vált.

Az ezredes 1943-ban született Budapesten. Műszeripari szakközépiskolai végzettséggel lett 1967-ben nyomozó a józsefvárosi kapitányságon, később levelezőn elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát is. 1977-től a Belügyminisztériumban dolgozott, a kilencvenes évek elején a rendőrség szervezett bűnözés elleni nyomozásait vezette. 

1993-ban őt nevezték ki a Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat vezetőjévé, hat év múlva nyugdíjazták. Az Index szerint Tonhauser már a rendszerváltozás előtt is a magyar szervezett bűnözés ellen nyomozott, pedig akkor az még hivatalosan nem is létezett. Sőt, korrupt rendőrök után is vizsgálatokat folytatott, ami miatt nem volt a legnépszerűbb nyomozó a rendőrségen belül, de őt ez nem különösebben izgatta. Nyomozói élményeiről szól a Nem kérek bocsánatot című könyve.

Címkék: Tonhauser László