Elindul Botka ellen a csalással vádolt egykori szövetségese

Elindul Botka ellen a csalással vádolt egykori szövetségese

Joób Márton családjával a 2018-as választás idején (Fotó: a képviselő Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elege van a pártok közötti viszályból, és szegediként akar tenni a városért, ezért elindul polgármesterjelöltként a választáson Joób Márton, a korábban Botka László frakciójához tartozó, ma már független önkormányzati képviselő, írja a Telex. A háromszoros világbajnok kenus a szegedi Városháza előtt jelentette be döntését. A Szögedi Polgárok Egyesülete támogatja, amely mind a 19 körzetben állít jelöltet. A listát pénteken teszik közzé, szombaton pedig elkezdik az aláírásgyűjtést.

– Képviselői csapatunk nem politikai oldalak mentén szerveződött, hanem városi ügyek mentén kívánunk dolgozni. Baloldali és jobboldali érzelmű jelöltjeink is vannak – mondta a képviselő. Joób Mártont 271 millió forintos csalással vádolják. A vád szerint egy négy megyében működő bűnszervezetet hoztak létre, hogy műsorújság kiadásával és szórólap terjesztéssel foglalkozó cégét a piacon tudják tartani. Az ügyészség szerint nem fizettek rendesen adót, fiktív számlákat adtak ki és fogadtak be, valamint a munkavállalóik után is alig fizettek járulékot. Az elsőrendű vádlott Joób Mártonra kilenc év fegyházbüntetést kért az ügyészség, de a képviselő továbbra is kitart ártatlansága mellett.