Elitintézményekben demonstrálta a kormány a magyar oktatás színvonalát

Elitintézményekben demonstrálta a kormány a magyar oktatás színvonalát

Tanterem (Fotó: MTI /Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az uniós elnökség keretében szeptember végén-október elején Budapesten tartották az iskolákért felelős főigazgatók találkozóját, a program részeként bemutatták a „magyarországi köznevelési intézmények mindennapjait”, ehhez azonban olyan intézményeket választottak, ahol egészen bizonyosan nem derülhetett ki, milyen egy átlagos magyar iskola.

A Hvg.hu írása szerint a kiválasztott intézmények mindegyike a főváros egyik elit területén, a II. kerületben volt. A delegáció járt a Csík Ferenc Gimnáziumban, a Kadarka utcai óvodában, valamint a Gyermekek Házában – utóbbi a lap szerint elég torz képet mutathatott az oktatás helyzetéről, ugyanis az az ország egyetlen állami fenntartású alternatív iskolája.

A lap rákérdezett a Belügyminisztériumnál, hogy milyen szempontokat vettek figyelembe az intézmények kiválasztásakor és céljuk volt-e, hogy ezek reprezentálják az országos oktatási helyzetet, és ha igen, megvalósult-e ez a szempont. Azt válaszolták, a programot előzetesen folyamatosan egyeztették az Európai Bizottsággal. Figyelembe kellett venniük, hogy a fórumon résztvevői két napot töltöttek Budapesten, így a rendelkezésre álló szűkös időszakban kellett ellátogatni az intézményekbe, ideértve az utazás időtartamát is. „Az intézmények összességükben reprezentálták az óvodai nevelést, az általános iskolai, valamint a gimnáziumi oktatást” – írták.

Címkék: oktatás, EU