Eljótékonykodják párezres jutalmukat a II. kerületi tanárok

Eljótékonykodják párezres jutalmukat a II. kerületi tanárok

Tiltakozás az oktatás helyzete és a kirúgott pedagógusok miatt (Fotó: Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 72 dolgozója (tanárok, oktatást segítők, technikai dolgozók) után 216 ezer forintot kapott a tankerülettől „jutalomként”, vagyis fejenként 3000 forintnyi „ajándékot” adtak a dolgozóknak – írja Facebook-bejegyzésében a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely. 

Szerinte ezt a fejenként 3000 forintnyi „jutalmat” joggal érzik az iskola dolgozói megalázónak, ezért nem magukra fordítják, hanem gyermekeken szeretnének segíteni, és ebből az összegből jótékonysági bejglizést szerveznek. 

– Így vasárnap 15 órától jótékonysági bejglizéssel egészül ki a jótékonysági teázás és a Luca-napi búzaültetés a Közösségi Liget Gyarmati Dezső Uszoda felőli bejáratánál. Minden megvásárolt bejglivel és teával gyermekotthonokat és gyermekek továbbtanulását támogatják – tette hozzá a polgármester.

A II. kerületi általános iskola és gimnázium is azok közé az intézmények közé tartozik, amely csatlakozott a több tanár kirúgása miatt indult ülősztrájkhoz. A több mint 600 gyerek közül több mint négyszázan nem mentek iskolába csütörtökön, az intézményben lévő gimnazisták nagy része pedig ülősztrájkkal fejezte ki támogatását.