Elkezdődött a soproni „stratégiai kormányülés”

Elkezdődött a soproni „stratégiai kormányülés”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor a háromnapos stratégiai kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban 2023. február 6-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel megkezdődött a háromnapos stratégiai kormányülés a sopronbánfalvi kolostorban, az első téma a hajnali törökországi földrengés volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Itt áttekintették, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani a földrengés sújtotta Törökországnak. E célból a kormány haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a török hatóságokkal. Ahogyan arról lapunk is beszámolt, hétfőn kora hajnalban 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Észak-Szíriát, több mint háromszázan meghaltak, de az áldozatok száma percről percre emelkedik. Jelenleg is mentőcsapatok keresik a sérülteket

Havasi Bertalan elmondása szerint a szerdáig tartó stratégiai kormányülés kiemelt témája Brüsszel szankciós politikája és az, hogy ennek káros hatásaitól, a szankciós inflációtól, a magas energiaáraktól hogyan lehet megvédeni Magyarországot.

Azt már korábban közölték, hogy a zárt ajtók mögött zajló tanácskozás kapcsán sajtónyilvános programot nem terveznek, ám csütörtökön kormányinfón számol be az eredményekről Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Címkék: Sopron, kormányülés