Ellenzéki képviselők is szeretnék meghallgatni az operatív törzset

Ellenzéki képviselők is szeretnék meghallgatni az operatív törzset

A kormany.hu által közreadott képen Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Müller Cecília országos tiszti főorvos és Gál Kristóf, az ORFK szóvivője (b-j) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én (Fotó: MTI/kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeretnék meghallgatni az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának ellenzéki képviselői az operatív törzset még a jövő héten. Ezt Vadai Ágnes, a testület DK-s és Lukács László jobbikos alelnök, illetve Harangozó Tamás MSZP-s bizottság tag kezdeményezte.

A Demokratikus Koalíció úgy látja, itt az ideje, hogy az operatív törzs „adjon számot az eddigi hiányos és elégtelen tájékoztatásával kapcsolatban”. Egyúttal választ várnak azokra a kérdésekre, hogy miért titkolóznak az ország előtt, miért nem ismertetik a pontos, településre és kerületre bontott járványügyi adatokat az önkormányzatokkal, miért szűnt meg a kontaktkutatás. Tájékoztatást várnak arról is, hogyan lehetséges, hogy nem tudják, mely kórházban hányan haltak meg, és hogyan fordulhattak elő azok az adatközlési hibák, amelyek aláásták a magyar járványügybe vetett bizalmat.

Az operatív törzs a járvány második hullámában ismét naponta tart sajtótájékoztatót, azonban ezúttal is online formában. Ez azt jelenti, hogy az újságíróknak előre be kell küldeniük a kérdéseiket, az pedig csak a tájékoztatón derül ki, hogy mire adnak választ. A Magyar Hang korábban minden egyes nap küldött kérdéseket, ám egyetlen felvetésünk sem hangzott el.