Elmegyógyintézetben van az újbudai rendőrgyilkos

Elmegyógyintézetben van az újbudai rendőrgyilkos

Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, nem engedik ki az elmegyógyító intézetből az újbudai rendőrgyilkost – számolt be róla a TV2 Tények című műsora. A férfi három rendőrt késelt meg egy társasházban, egyiküket szíven szúrta, ő a helyszínen meghalt. A támadó azért nem börtönben van, mert drogozott és korábban állítólag mentális beteg volt.

Az ügyészség már indítványozta, hogy hosszabbítsák meg a gyilkos letartóztatását, erről a napokban döntenek majd. A megölt rendőrre a tragédia óta minden nap gyertyákkal emlékeznek. 

A főügyészség szóvivője, Kovács Katalin arról tájékoztatott, hogy jelenleg szakértői vizsgálatok zajlanak, Sz. Szilárd elmeállapotát folyamatosan vizsgálják, és eddig annyit állapítottak meg, hogy a gyanúsított kábítószer hatása alatt lehetett a támadás idején. A szakértők arra keresik a választ, hogy a drog vagy a korábbi mentális betegsége miatt kezdett-e ámokfutásba a férfi.

Címkék: rendőrgyilkosság