Előléptették a rendőrségnél az olimpiai bajnok Gulyás Michelle-t

Előléptették a rendőrségnél az olimpiai bajnok Gulyás Michelle-t

Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó aranyérmét mutatja a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) olimpiai és idényértékelő sajtótájékoztatóján 2024. augusztus 13-án. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadnagyból főhadnaggyá léptették elő Gulyás Michelle-t, a párizsi olimpián aranyérmes öttusázót, aki a sport mellett hivatásos rendőr. A rendőrség hivatalos Instagram-oldalán olvasható bejegyzés szerint „Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét támogató munkája, valamint a Párizsban rendezett XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok női öttusa versenyszámában világrekorddal megszerzett első helyezése elismeréséül soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá Gulyás Michelle r. hadnagyot”.

A 23 éves sportoló a napokban állami kitüntetést is kapott, miután Pintér Sándor a párizsi játékokon nyújtott kimagasló sportolói tevékenysége elismeréséül a köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát adományozta neki. Gulyás Michelle a párizsi olimpia zárónapján, a döntős napot a második helyről indítva nyerte meg az öttusázók versenyét, ráadásul világrekordot jelentő 1461 pontot gyűjtve. Pedig a játékokon való indulása csak az utolsó pillanatban dőlt el, miután a szövetség a hosszas olimpiai kvalifikációs versenysorozat végén neki és Guzi Blankának szavazott bizalmat.