Először jelentek meg új módon a koronavírus-adatok

Először jelentek meg új módon a koronavírus-adatok

A SARS-CoV-2 koronavírus elektronmikroszkópos képe (Fotó: Scripps Research)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az előző héten 2921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 188 737-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma – közölte a múlt heti összesített adatokat csütörtökön a Koronavírus Sajtóközpont az MTI-vel. Ez volt egyébként az első hét, hogy nem a koronavírus.gov.hu-n jelent meg a friss Covid-statisztika, miután a weboldal megszűnt.

A múlt héten naponta átlagosan 417-en betegedtek meg, ami a Portfolió szerint jelentősen elmaradt az előző heti 628 fős napi átlagtól. Könnyen lehet azonban, hogy a csökkenés hátterében az ünnepek miatti alacsonyabb tesztszám áll, és nem a járvány enyhülése. 

Meghalt a múlt héten 51, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 546-ra emelkedett. 

A kórházban ápoltak száma egy hét alatt 386-ról 168-ra csökkent, az előző héten kilencen voltak lélegeztetőgépen.

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 420 824, közülük 6 207 270-en a második, 3 903 721-en a harmadik, 413 792-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását – tették hozzá.