Eltévedt egy Balatonra tartó vonat

Eltévedt egy Balatonra tartó vonat

Képünk csak illusztráció!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedden a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz kedd délelőtt Érd-elágazásnál rossz irányban közlekedett tovább, a Balaton eléréséhez délnyugat felé kellett volna mennie – írja a 444.hu az Iho.hu nyomán.

A vonatnak egyébként Tárnok felé kellett volna haladnia, azonban maradt a 40a vonalon, majd Érd állomáson is áthaladva Százhalombattán állították meg.

Végül az a döntés született a MÁV-nál, hogy a Fonyódi vonat kerülővel megy tovább: Pusztaszabolcson és Börgöndön át jut el Székesfehérvárra, ahonnan már újra a 30-as vonalon folytathatja útját célállomása felé. Mivel azonban a Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalszakasz nincs villamosítva, a járat szergejes előfogatot kapott Százhalombattán: Dunai Finomító tartalékát, a 316-os Szergejt küldték a feladatra.

A lap nem hivatalos információi szerint a zavart az okozhatta, hogy a késő fürdősvonat a tervekkel ellentétben mégis a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat előtt közlekedett, az irányítás azonban nem változtatott a vágányutakon.

A Mávinform azt írta, hogy a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz forgalmi ok miatt kerülő útvonalon Pusztaszabolcs-Székesfehérvár érintésével közlekedett, a vonat végül 2 óra 10 perces késéssel ért Fonyódra.

Címkék: MÁV, vonat, késés