Eltévedt férfit mentettek a börzsönyi hegyi mentők

Eltévedt férfit mentettek a börzsönyi hegyi mentők

Téli táj a Börzsönyben. (Fotó: Időkép Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig több mint huszonnégy órával az előző személymentés után a hegyimentők ismét egy eltévedt személyt hoztak le a Magas-Börzsönyből – szúrta ki a 24.hu a Börzsönymentők.hu hírét. 

Vasárnap 0 óra 40 perckor érkezett egy segélykérő telefon a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ügyeleti számára. A telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt, és nem tudja, hogy éppen hol van. A telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, ám nem volt hozzá letöltve offline térkép.

Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapították, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között. A férfi elmondta, hogy egy patakot lát, mindenhol kidőlt fák, és nem tud tájékozódni. Az ügyeletes hegyimentő irányításával elindult a megfelelő irányba a legközelebbi ösvény felé, azonban egy idő után közölte, hogy nagyon elfáradt, rettenetesen fázik, és már nincs ereje továbbmenni – írja a portál.

A hegyimentő szolgálat azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. A hegyimentők hajnali 2 óra 10 perckor találták meg a férfit Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban, és azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit további ellátás céljából a váci kórházba szállították – írja a börzsönymentők.hu.

Korábban egyébként épp a börzsönyi mentők figyelmeztettek, hogy lehetőleg senki se induljon fel a Nagy-Hideg-hegyre. Mint írták, a túltelített talaj, áradó patakok és vastag hótakaró bár látványos jelenségek, a leszakadó ágak, kidőlő fák balesetveszélyes környezetet okoznak, ezért kérnek mindenkit, hogy lehetőleg ne most hétvégén másszák meg a Börzsöny csúcsait.