Eltűnt az internetről a K. Endrét vélhetően presbiterré választó református gyülekezet oldala

Eltűnt az internetről a K. Endrét vélhetően presbiterré választó református gyülekezet oldala

A bicskei református templom (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem érhető el a Facebookon a Bicskei Református Egyházközség oldala – csak az internetes keresőből derül ki, hogy létezik a csütörtök reggel még működő közösségi média oldal. Az egyházközség honlapja sem elérhető. Mindez azután történt, hogy a 444.hu megírta: tavaly év végén a bicskei református gyülekezet presbiterévé választhatták a pedofil bűncselekmények eltussolásáért elítélt, majd Novák Katalin volt köztársasági elnök kegyelméből kiszabadult K. Endrét, aki a lap értesülései szerint nemrég mondhatott le presbiteri tisztségéről.

A presbitérium névsorát az egyházközség a szokásoktól eltérően nem tette nyilvánossá, és a lap tudósítása szerint akkor sem hangzott el K. Endre neve, amikor egy közelmúltbeli istentiszteleten bejelentették a lemondását a presbiteri tisztségéről. A 444.hu érdeklődésére sem közölték sem a presbitérium névsorát, sem azt, hogy valóban K. Endréről volt szó, de ezt két egymástól független forrás is megerősítette a portálnak.