Blikk: engedély nélkül figyelhették meg Hadházy Ákost és a Ligetvédőket is

Blikk: engedély nélkül figyelhették meg Hadházy Ákost és a Ligetvédőket is

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő megkezdi a 2020. áprilisi „dudálós” tüntetés miatt kiszabott büntetése ledolgozását 2021. május 3-án egy szekszárdi tankertészetben (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több személyt engedély nélkül figyelhettek meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Osztályának nyomozói az elmúlt években – számolt be a Blikk. Azt írják, hogy erről bejelentést kapott az ügyészség. Úgy tudják, a megfigyelés alá vett személyek között lehetett a mentelmi joggal rendelkező Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert médiaszemélyiség is.

Hadházy Ákos a portál érdeklődésére azt mondta, nem lepődött meg. – Mindig is úgy gondoltam, hogy nyomon követik a munkásságomat, megfigyelhetnek. Az, hogy kiderül, a gyanúm beigazolódott, nem okoz különösebb meglepetést – mondta. Arról is beszélt, hogy ő is kapott a megfigyeléséről információt. Elmondása szerint érdeklődött is a vele szembeni intézkedésekről, de nem kapott választ. Ennek ellenére folytatja a küzdelmét a korrupció ellen – jelezte.

A bulvárlap szerint a megfigyelésekre a főosztály vezetője adhatott utasításokat. Az ügyben keresték a rendőrséget, de a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányították az újságírót. Ott azt közölték, hogy a bejelentést egy már folyamatban lévő ügyhoz kapcsolódva vizsgálják.

A Blikk emlékeztetett, hogy tavaly júniusban a BRFK Felderítő Főosztályának vezetőjét és két osztályvezetőt felfüggesztettek. A lap szerint az ügynek nyolc gyanúsítottja van, egy személyt előzetes letartóztatásba helyeztek.