Erdővédő weboldalt indított az LMP

Erdővédő weboldalt indított az LMP

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője (Forrás: Ungár Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Online erdővédő szolgáltatást indított az LMP – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője vasárnapi budapesti, a párt Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján.

Ungár Péter azt mondta, a www.erdofigyelo.hu oldalon várják a bejelentéseket azoktól, akik úgy látják, hogy valahol az erdőterven kívül, nem fenntartható módon termelnek ki fát.

Hangsúlyozta: részsikernek tekintik, hogy a kormány egy miniszteri utasítással felülírta eredeti elképzelését az erdők kivágásáról. A kabinet terve azonban teljesen helytelen; az LMP-ben azt gondolják, hogy mindent meg kell tenni a magyar erdők védelmében – jelentette ki.

A frakcióvezető rámutatott, hogy nedves fával nem lehet fűteni, a most kitermelt erdőkkel ezen a télen nem oldhatók meg az energetikai problémák. Másrészt a kormány módszerével nem lehet levinni a tűzifa árát – vélekedett.

A kabinet olyan erdőket tenne tönkre, amelyeket csak egyszer lehet tönkre tenni – jelentette ki Ungár Péter.

(MTI)