Estére megjöhet a hó

Estére megjöhet a hó

Téli időjárás (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fokozatosan szakadozik kedden a felhőzet, napközben felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, csak helyenként alakulhat ki zápor, hózápor. Estétől északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé valószínű havazás, az Alpokalja térségében inkább havas eső, eső várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, néhol egy-egy viharos közeli széllökés sem kizárt. Késő délután, este átmenetileg csillapodik, majd délnyugatira fordul, késő estétől pedig újfent erőre kap a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható, de a felhősebb, szélcsendes keleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet. Késő este −4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk, a kezdetben derült északkeleti megyékben lesz a hidegebb.

Címkék: időjárás