Eucharisztikus Kongresszus: Kovács Zoltán csak a kapcsolattartásért felel

Eucharisztikus Kongresszus: Kovács Zoltán csak a kapcsolattartásért felel

Zsuffa Tünde kommunikációs igazgató, és Mohos Gábor püspök, a NEK Titkárság vezetője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sajtótájékoztatóján, 2020. szeptember 10-én. Fotó: Ambrus Marcsi / NEK.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Eucharisztikus Kongresszus kormányzati kapcsolattartója lesz Kovács Zoltán, de nem ő fogja meghatározni a rendezvény kampányát – válaszolták megkeresésünkre a kongresszus részéről.

Csütörtök délelőtti hír, hogy a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár új feladatot kap. Innentől kormánybiztosként igazgatja majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kormányzati kapcsolatait, gondoskodik a kongresszus és a vadászati kiállítás közti feladatok egyeztetéséről. Merthogy a politikus eddig a vadászati és természeti kiállítás lebonyolítását felügyelte. Új feladata ellátása közben Kovácsnak egyeztetnie kell a miniszterelnök általános helyettesével, Semjén Zsolttal is.

Az Eucharisztikus Kongresszus részéről megkeresésünkre kiemelték: ez egy világesemény, egyházi rendezvény, tehát nem az állam alá tartozik. Ők határoznak meg mindent, ők döntenek a programokról, előadókról. Viszont így, hogy egy világeseményről van szó, együttműködnek többekkel, nemcsak a kormánnyal, de például a fővárosi önkormányzattal is. Olyan nincs, hogy az egyház nem kommunikál, de nincs összemosódás állam és egyház között, önállóan döntenek. Ez egy vallásos esemény, nem állami ünnep, így természetesen az Eucharisztikus Kongresszus sem a kormány kampányának része – emelték ki.

Az eseményt most ősszel tartották volna Budapesten, a koronavírus-járványhelyzet miatt viszont jövő szeptemberre halasztották. A költségek a jelenlegi számítások alapján körülbelül harmincmilliárdot tehetnek majd ki.