Ez lesz az ellenzék közös kampánydala?

Ez lesz az ellenzék közös kampánydala?

Ellenzéki összefogás 2019. március 15-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy a Magyar Hanghoz eljutott információ szerint készülőfélben van a jövő évi választásokon közösen, egy listán induló ellenzéki pártok kampánydala. Egyelőre egy dal készült még csak el „Döntsük le a falakat!” címmel, melyhez lapunk értesülései szerint augusztusban forgatnak videóklipet.

A nótát Bozsik Patrik (ő korábban a magyar Iron Maiden tribute zenekar, az Iron Maidnem énekese volt) és Orbán Adrienn énekli, bőgőzik a zenei életben Kanócként ismert Takács Roland Adrián, az Ocho Macho zenekar basszugitárosa. Ezen kívül az alkotók között feltűnik két, legtöbbször az MSZP holdudvarához sorolt személy is, Wirth Zoltán, a baloldali irányultságú Hírklikk portál főszerkesztője és tulajdonosa, valamint Veres Gábor, az MSZP egykori szóvivője, jelenlegi józsefvárosi önkormányzati képviselője, aki egy másik baloldali hírportál, a Pesti Bulvár kiadójának az egyik tulajdonosa.

Lapunk informátorai szerint az MSZP és Karácsony Gergely főpolgármester-miniszterelnök-jelölt környezetéből ajánlják a többi ellenzéki párt és jelölt figyelmébe a dalt mint közös kampányhimnuszt, ám végleges, minden érintett egyetértését bíró döntés még nem született a kérdésben. Erre utal, hogy a YouTube-ra felöltött változatban a dal előadójaként csak annyit jelöltek meg, hogy „99”. A Karácsony Gergely politikai hátországaként funkcionáló politikai szerveződés elnevezése is hasonló: 99 Mozgalom néven fut.