Ezzel a módszerrel próbálják meg átverni a csalók az OTP ügyfeleit

Ezzel a módszerrel próbálják meg átverni a csalók az OTP ügyfeleit

Ügyfelek mennek be az OTP Bank belvárosi fiókjába a főváros VIII. kerületében, a Kálvin téren lévő Kálvin Square Irodaházba. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban újabb módszerrel kezdték el támadni az egyik legnagyobb hazai bank ügyfeleit internetes csalók – tudta meg a PC Fórum. Míg korábban banki visszaélésekre, nem engedélyezett tranzakciókra hivatkozva próbálták a belépési azonosítókat kicsalni az OTP Bank számlatulajdonosaitól, az új átverésben ennél némileg hihetőbb okra: új hitelesítési eljárások bevezetésre hivatkoznak.

Egy levelet küldenek a bank ügyfeleinek, melyben arra kérik a címzettet, hogy mivel már regisztrált az online banki szolgáltatásokra, mindössze annyit kell tennie, hogy megerősíti online banki adatait. Az email szerint ha a felhasználó „megerősíti” banki adatait, akkor „bármikor kezelheti pénzét, így jobban kézben tarthatja pénzügyeit”. A kattintható linken természetesen egy az OTP Bank-hoz egyáltalán nem köthető, hamis, a személyes és bejelentkezési adatok ellopására szolgáló adathalász weboldalt lehet találni, ahol nem szabad adatainkat megadni - de ha valaki ezt mégis megteszi, akkor hozzásegíti a csalókat ahhoz, hogy azok esetleg megszerezzék pénzét számlájáról.

Címkék: csalás, OTP