Felfüggesztette Szanyi Tibor párttagságát az MSZP

Felfüggesztette Szanyi Tibor párttagságát az MSZP

Szanyi Tibor (Fotó: Magyar Hang/Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, nemhogy elnök, de még tag se nagyon lesz a Magyar Szocialista Pártban Szanyi Tibor. Ugyanis az MSZP országos elnöksége felfüggesztette az alelnök, leköszönő európai parlamenti (EP-) képviselő, valamint Fekete Zoltán, a szocialisták Pest megyei elnökének párttagságát.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben lépésüket azzal indokolták, hogy a két politikus magatartásával és nyilatkozataival az EP- és a budapesti előválasztási kampány időszakában a párt megítélését hátrányosan befolyásolta. A felfüggesztés az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás idejére szól.

Szanyi Tibor – aki az MSZP-Párbeszéd EP-lista harmadik helyén állt és nem szerzett újból mandátumot – az EP-választás után többször is élesen bírálta a pártvezetést nyilvánosan, illetve egy nyilvánosságra került levelében. Fekete Zoltánnak még februárban került a sajtóhoz az MSZP választmányi tagjaihoz címzett levele, amelyben gazdasági visszaélések eltusolásával vádolta meg a szocialisták mostani és korábbi vezetőjét.