Felhő és köd várható, csapadék nem

Felhő és köd várható, csapadék nem

A drónnal készített felvételen ködös táj a Nógrád megyei Cered közelében 2022. október 8-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napközben általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű rövidebb-hosszabb napos időszakokkal – írja hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A felhőzet érdemi csökkenésére nyugat felől lehet számítani délutántól, de estétől ismét köd és rétegfelhőzet képződik. Számottevő csapadék nem várható. Jobbára mérsékelt marad délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint hétfőn nem várható fronthatás, de a nyirkos, ködös, többfelé fagyos reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, melyk napközben enyhülnek. Délelőtt keleten még enyhe fejfájás, vérnyomás-ingadozés is jelentkezhet. Az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, ami jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre. Nagy lesz viszont a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

A közlekedéseteorológiáról szólva, hétfő reggelre többfelé képződhet pára, köd, emiatt korlátozott látási viszonyokra kell készülni. Helyenként ónos ködszitálás, zúzmaralerakódás teheti síkossá, jegessé az útfelületet. Napközben a köd fokozatosan mindenhol feloszlik, hosszabb-rövidebb időszakokra a legtöbb helyen kisüt a nap, ezekben az időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyenge eső csak néhol a Dunántúlon fordulhat elő átmenetileg nedves, csúszós útszakaszokat okozva.

Címkék: időjárás