Felhők lesznek, de csapadék csak elvétve

Felhők lesznek, de csapadék csak elvétve

Fesztiválozók a 28. Sziget fesztivál negyedik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 13-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű, de időnként összeállhatnak a gomolyok. Az ország nagyobb részén csapadék nem várható, inkább csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar – írta vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják, az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, majd napközben ott is mérséklődik a légmozgás. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap fronthatás nem várható, folytatódik a mérsékelten meleg idő. Záporok, zivatarok után fülledtté, párássá válhat a levegő, ami nehézlégzést, légszomjat, rosszullétet idézhet elő. Zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat. Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, és 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, vasárnap a többórás napsütés mellett több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, emiatt átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra készülhetünk. Az északias szelet helyenként a Dunántúlon, valamint zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik, ami ronthatja a menetstabilitást. A napos időszakokban és tájakon vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Címkék: időjárás