Felhőkkel indul a kedd, de később előbújhat a nap

Felhőkkel indul a kedd, de később előbújhat a nap

Téli napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A reggeli, délelőtti órákban jóformán mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd elsősorban a Dunántúlon szakadozni kezd a felhőtakaró, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Ezzel szemben a Dunától keletre jobbára borult marad az ég. Számottevő csapadék nem várható, de a rétegfelhős részeken szitálás előfordulhat. A délután érkező melegfronti felhősávból estig csapadékra nem kell számítani. A délies szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 5 és 8, míg a tartósan borult részeken 5 fok alatt alakul.

Mint az Időkép írja, kedden nem várható fronthatás, viszont a hideg, többfelé nyirkos reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A magasban zajló melegedés miatt főként délen, délnyugaton migrén és alvásproblémák jelentkezhetnek. Napközben a tartósabban felhős, párás tájakon alacsony marad a hő-és komfortérzet, míg a naposabb részeken kellemes lesz az idő, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.